Forma-1

Megmenekülhet a csődtől Marussia

Marussia (marussia, )
Marussia (marussia, )

Egy indiai testvérpár tett vételi ajánlatott a beszállítóinak sok millió dollárral tartozó Marussia istálló tulajdonosának.

Szombaton beszámoltunk róla, a hétvégi soros Forma-1-es futamon Austinban sem a Caterham, sem a Marussia részvételére nem számít Bernie Ecclestone. Utóbbi esetében Andy Webb, a csapat ügyvezetője a Daily Mailnek elismerte: „A vállalat jelen állás szerint nem tudja a kifizetetlen számláit rendezni.”

A Telegraph értesülése szerint az istálló tulajdonosa megoldás gyanánt szeretné eladni az istállót, és egy, az acéliparban tevékenykedő testvérpár, Baljinder Sohi és Sonny Kaushal már 55 millió fontos ajánlatot tett neki. Ezt maga a vevő is megerősítette, amikor Mr. Sohi úgy fogalmazott: „Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz, de az árnak megfelelőnek kell lennie. Komoly ajánlattal álltunk elő, most várjuk, mi történik”.

A Telegraph szerint a Marussiának jelenleg 30 millió fontos adóssága van a 2014-es évre, s egyes források szerint a Ferrarinak is tartozik az idei erőforrások árával. A csapat számára a jelenlegi helyzetben a legfőbb kapaszkodót az jelentheti, hogy továbbra is a kilencedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, s amennyiben ezen pozíciójukat meg tudják őrizni a szezon végéig, jelentős összeg, a Forbes szerint 48,1 millió dollár üti a markát.

Más kérdés, hogy 2010 óta felhalmozott 228,6 millió dolláros adósságukhoz képest ez sem tűnik túl nagy összegnek. Ami tény, hétvégén biztosan nem állnak rajthoz Austinban, mert megindult a kiscsapat ellen a csődeljárás. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik