Forma-1

Marussia: „Tartozunk ennyivel Jules-nek”

A Forma-1-ben szereplő Marussia csapata azon lesz a szezon hátralévő részében, hogy megőrizze kilencedik helyét a konstruktőrök versenyében.

A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon nyilatkozott a francia L’Equipe-nek és elmondta, meg szeretnék őrizni a jelenlegi pozíciójukat a konstruktőrök versenyében. Az istálló jelenleg a kilencedik köszönhetően annak, hogy Jules Bianchi Monacóban a kilencedik lett, ami két pontot ért. Márpedig, ha megőrzi helyét a Marussia, az a szezon végén bő 20 millió eurót hozhatna a konyhára a francia lap értesülései szerint.

„Jules rengeteget segített a csapatnak azzal, hogy Monacóban olyan kiválóan teljesített. Nagyot léptünk ezzel előre, most rajtunk a sor, hogy megvédjük ezt a helyezést, tartozunk neki ennyivel. Három futam van még vissza az idényből, Abu-Dhabiban ráadásul dupla pontokért megy majd a küzdelem, így nagy rajtunk a nyomás” – mondta Lowdon a L’Equipe-nek.

Ebből arra is lehetne következtetni, hogy Max Chilton mellett egy másik pilótát is indít a folytatásban a Marussia, ám a sportigazgató egyelőre semmilyen plusz információt nem árult el ezzel kapcsolatban. Mint mondta, a következő futamig (november 2., Austin) tartó szünetet kihasználják arra, hogy kiértékeljék a jelenlegi helyzetet.

Jelenleg két csapat áll pont nélkül a konstruktőrök versenyében, ez a Sauber és a Caterham. Ugyanakkor mind a két istálló járt már közel a pontszerzéshez: előbbi két, utóbbi egy 11. helyet tud felmutatni.

Jules Bianchi továbbra is a jokkaicsi kórház intenzív osztályán fekszik, az állapota stabil, de kritikus. A 25 éves francia versenyző a Japán Nagydíj 42. körében csúszott le a pályáról nagy sebességgel és annak a traktornak ütközött, amely épp Adrian Sutil Sauberjét emelte ki. Bianchi súlyos agysérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik