Forma-1

Button otthagyhatja a Forma-1-et

Jenson Button (Jenson Button)
Jenson Button (Jenson Button)

A McLaren brit versenyzőjének van B terve arra az esetre, ha nem jutna neki hely a száguldó cirkuszban.

A McLaren egyelőre nem döntötte el, hogy milyen pilótapárossal vág neki a 2015-ös szezonnak. A fáma szerint az istálló kivár, hogy a Ferrarit állítólag maga mögött hagyó Fernando Alonso hogy dönt a jövőjét illetően.

A spanyol versenyző jövője döntően befolyásolhatja Jenson Button sorsát is, a rutinos brit pilóta ugyanis csak akkor maradna a Forma-1-ben, ha versenyképes autót vezethet. Márpedig nem kizárt, hogy Alonso az ő helyére érkezhetne (Kevin Magnussen pedig maradna), a többi ütőképes csapatnak pedig már megvannak a párosai.


Jenson Button hátat fordíthat a Forma-1-nek
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Button nem esett ettől kétségbe – mondja a brit menedzsere, Richard Goddard. Ha nem sikerülne a Forma-1-ben maradnia, akkor a megbízhatósági versenyek felé venné az irányt, állítólag már egyeztet is a Porschével.

„Jenson számára még mindig a Forma-1 az első, de csak akkor, ha ütőképes csapatnál versenyezhet. Épp emiatt nyitottak vagyunk mindenre” – mondta a 34 esztendős Button menedzsere, Goddard a BBC-nek hozzátéve, hogy a megbízhatósági világbajnokság jobban előtérbe került, mióta Mark Webber is ott versenyez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik