Forma-1

Alonso szenved a nyeretlenségtől

Luca di Montezemolo szerint a spanyol autóversenyzőnek új impulzusokra van szüksége.

A Ferrari leköszönő elnöke, Luca di Montezemolo hivatalosan hétfőn távozott a posztjáról, ennek kapcsán interjúvolta őt meg a RAI televíziós csatorna. Di Montezemolo beszélt a Forma-1-es csapatnál kialakult pilótahelyzetről és kijelentette, hogy Fernando Alonso biztosan távozni fog.

„Két oka is van erre: az egyik, hogy új kihívásokat szeretne, amik motiválják, a másik pedig az, hogy már abban a korban van, amikor nem várhat tovább arra, hogy nyerjen. Szenved attól, hogy az elmúlt években nem sikerült világbajnoknak lennie, így elmegy és megpróbálja máshol. A versenyzőknek sokszor jót tesz a környezetváltás. Az, hogy Michael Schumacher olyan hosszú időn át velünk volt, manapság már egyedi eset” – mondta di Montezemolo.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az már korábban eldőlt, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a Red Bullt és mindenki kész tényként kezeli, hogy a Ferrarihoz megy. Alonso helyére ülhet be a német versenyző, a spanyol pedig könnyen elképzelhető, hogy a McLarennél bukkan majd fel 2015-ben.

Di Montezemolo a hétfői interjújában megvédte a Ferrarit, mondván egyedül az idei évben jelenthető ki, hogy esélytelen volt a csapat a világbajnoki címre.

„Az elmúlt 15 évben a Ferrari nyert a legtöbbször. Ilyen, vagy olyan okok miatt hatszor nem mi végeztünk az élen, de kétszer is csak a legvégén buktunk el. Egy szezon volt, amelyik minden tekintetben csalódást keltő: a mostani. De, ilyen sport.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik