Forma-1

Megy a találgatás a román szövetségi kapitány sorsa körül

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke szerint jövő hét elején kiderülhet, hogy Victor Piturca ül-e még a román válogatott kispadján a novemberi Románia - Észak-Írország mérkőzésen.

Razvan Burleanu erről még a keddi Finnország-Románia találkozó előtt nyilatkozott a Digi Sport televíziónak. A szövetség elnöke nem akart részletekbe bocsátkozni Piturca helyzetével kapcsolatban. 

A 2-0-s román győzelemmel zárult Európa-bajnoki selejtező után Victor Piturca kérdésre válaszolva kijelentette, több klub is érdeklődik az edzői munkája iránt, velük ügynöke folytat tárgyalásokat. 

“Örülnék, ha megjelent volna egy visszautasíthatatlan ajánlat, de én nem tudok ilyenről. Jelen pillanatban nem is vagyok biztos abban, hogy lesz ilyen ajánlat. (…) Ha lesz, az FRF elnöke fog elsőként értesülni róla” – idézte szerdán Piturcát a Mediafax hírügynökség. 

Piturca elégedetten nyilatkozott a finnországi találkozó után. Megemlítette, hogy aggódott a magyarokkal szembeni, bukaresti pontvesztés után, de csapata karakteresen játszott kedden. Hozzátette, kemény csata vár együttesére az északírek elleni novemberei, hazai mérkőzésen.

Három forduló után a románok hét ponttal a második, a magyarok pedig néggyel a negyedik helyen állnak az Eb-selejtező F csoportjában. A legjobban eddig – meglepetésre – az északír válogatott szerepel, amely mindhárom mérkőzését megnyerte.    

A román sajtó korábban közölte, hogy Piturcát a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttese szeretné leigazolni. A lapok tudni vélték, hogy a szaúdi klub évi 900 ezer eurót (284 millió forint) ajánlott neki és további 700 ezer eurót (221 millió forint) a szakmai stábjának. A trénerrel azért nem írták alá a szerződést, mert Piturcának a román szövetséggel kötött szerződés idő előtti felbontása esetén 1,4 millió eurós kártérítést kellene fizetnie, ezt pedig a klub nem vállalta át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik