Forma-1

Csoda, hogy életben maradt Bianchi

Az Auto, Motor und Sport információ szerint elképesztő, 92 g-s erőhatás érte Jules Bianchi fejét, amikor a Japán Nagydíjon az Adrian Sutil autóját mentő munkagépnek csapódott.

A Marussia kétszáz körüli tempóról mindössze öt méter alatt állt meg, vagyis az orvosok nem túloztak, amikor azt mondták, csoda, hogy a versenyző egyáltalán életben maradt – olvasható a vezess.hu-n.

A becsapódás erejét az idei szezontól kötelező, a versenyzők fülhallgatójába épített gyorsulásmérő rögzítette, az autó sajt szenzora nem működött. A 92 g-s adat abban a titkos jelentésben szerepel, amelyet az FIA-elnök Jean Todt rendelt a baleset körülményeinek tisztázására.

Bianchi testén annak ellenére nem látszott sérülés, hogy nyakmerevítője a becsapódás hatására leszakadt, és azt később a motorburkolat maradványai között találták meg. Bianchinak nem tört el semmije, de az emberi szervezet, és főleg az agy képtelen elviselni ilyen mértékű lassulást.


Fotó: Europress fotóügynökség

Bianchi édesapja reménykedik fia felépülésében, de egy interjúban kijelentette, minden egyes alkalommal összerezzen, amikor megszólal a telefonja, mert attól tart, hogy Jules halálhírével hívják a kórházból.

“Az edzője azt mondta, ha valaki, akkor Jules túl tudja ezt élni. Mindig beszélek hozzá, és tudom, hogy hall engem” – mondta Philippe Bianchi.

Kedden újabb hivatalos közlemény is érkezett a Marussiától, ebben azt írják, hogy “az elmúlt kilenc nap rettentő nehéz volt Jules, a család és az orvosok számára is. A helyzet kezelése továbbra sem egyszerű az agysérülés mértéke miatt, Jules még mindig kritikus, de stabil állapotban van.”

Bianchi édesapja interjújában úgy fogalmazott, vannak napok, amikor jobbnak, máskor rosszabbnak tűnik a helyzet, de jelentős változás nincs a versenyző állapotában.

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashatsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik