Forma-1

Fia állapotáról nyilatkozott Philippe Bianchi

Philippe Bianchi (philippe bianchi, )
Philippe Bianchi (philippe bianchi, )

A vasárnap súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi édesapja a jokkaicsi Mie kórházban nyilatkozott egy francia lapnak.

A francia nicematin.com megszólaltatta a vasárnap súlyos balesetet szenvedő versenyző édesapját. Philippe Bianchi és felesége hétfőn érkezett a kórházba. Philippe Bianchi a francia lap kérdésére elmondta: “Professzor Saillant és egy olasz specialista, aki a Ferrari kérésére érkezett teljes mértékben együttműködik a helyi idegsebészekkel. Fiam tökéletes kezekben van.”

A papa, Philippe Bianchi, a testvér Tom, az édesanya Christine és Jules húga, Melanie a jokkaicsi Mie kórház előtt
Fotó: europress 

Philippe Bianchi fia állapotára is kitérve sajnálattal közölte, nincs észrevehető változás eddig, továbbra is kritikus állapotban van gyermeke.”Jules harcol, ahogy mindig is tette. Mint a versenyeken. Erős. Nehéz beszélnem a versenyről. Számomra ez sokkal több, mint egy közlekedési baleset. Hogy mi történik eztán, arról majd a későbbiekben nyilatkozom” – fogalmazott.

A Marussia csapat 25 éves versenyzője a múlt vasárnapi Japán Nagydíj hajrájában egy másik autót mentő darunak ütközött, kórházba szállították és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, keddre azonban kiderült, súlyos agysérülése van.

Bianchi a jokkaicsi Mie kórházban fekszik, állapota kritikus, de stabil, a baleset körülményeit pedig vizsgálják. A Marussia bejelentette, versenyzője iránti tiszteletből nem ültet senkit Jules Bianchi helyére az Orosz Nagydíjon.

Természetesen a pilótatársakat is megrázta a baleset. A versenyzők a pénteken, Szocsiban kezdődő hétvégi versenyen is gondolnak társukra és a mezőny tagjai már csütörtökön ráragasztották azt a matricát – egy 17-es rajtszámot és egy Bianchinak címzett üzenetet – sisakjukra, autójukra, amelyet a Toro Rosso francia versenyzője, Jean-Éric Vergne gyártatott és osztott szét köztük.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik