Forma-1

Csak egy autót indít Szocsiban a Marussia

Egyedül Max Chilton áll rajthoz a Forma-1 Orosz Nagydíján.

„A Marussia F1-es csapata egyetlen autót indít a hétvégi nagydíjon, Szocsiban Jules Bianchi, az istálló versenyzőjének tiszteletére, aki továbbra is kórházban fekszik kritikus, de stabil állapotban.

A csapat már írt a versenybíráknak minderről. Ugyan neveztük a tartalékpilótát, Alexander Rossit, de úgy érezzük, az a megfelelő lépés ebben a nehéz helyzetben, ha csak egyetlen autót indítunk, melyet Max Chilton vezet majd.

Jules stábja épített egy második autót, ami készen áll a versenyre, ez a hétvége során végig a garázsban áll majd. A versenyző és családja tiszteletére az istálló tagjai és az autók #JB17-es jelzést kapnak. Ezzel arra is utalunk, hogy ő ugyan nincs itt velünk Szocsiban, de a csapatunk versenyzője” – írta közleményében a Marussia.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nem tudom szavakba önteni, mennyire letört vagyok amiatt, ami Jules-lel történt. Hihetetlen, mekkora támogatást nyújt a Forma-1-es család, minden, amit ebben a nehéz időben tudunk tenni az, hogy Jules családja mellett állunk. Érzelemdús hétvége vár ránk, amit megpróbálunk átvészelni és közben Jules-ért imádkozunk” – mondta Chilton.

Jules Bianchi a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon szenvedett súlyos sérülést, miután – a telemetriai adatok szerint – 213 kilométer per órás sebességgel elhagyta a pályát és egy mentést végző traktornak csapódott. Még aznap életmentő műtétet hajtottak végre, és ugyan sikerült stabilizálni az állapotát, még mindig kritikus a helyzet. A kedden kiadott közlemény szerint súlyos agysérülése van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik