Forma-1

Mercedesre vált a Lotus

A következő szezonban Mercedes-motorokkal szerelik fel a Lotus Forma-1-es csapat autóit - jelentették be a felek csütörtökön Szocsiban, a hétvégi Orosz Nagydíj helyszínén.

Matthew Carter, az enstone-i központú brit istálló elnöke kiemelte, újra harcba akarnak szállni a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért, s az ehhez vezető út fontos állomásának nevezte a Mercedesszel megkötött megállapodást.

A Lotus, amely a sebességváltót a továbbiakban is maga tervezi, az idei 15 versenyen – Renault-erőforrásokkal – csupán nyolc pontot szerzett, pedig tavaly még negyedik volt a konstruktőrök pontversenyében. A 2005-ben és 2006-ban világbajnok Renault csapat jogutódjaként működő Lotus autóit most a francia Romain Grosjean és a venezuelai Pastor Maldonado vezeti.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Mercedes az idén még a Williamsnek, a Force Indiának és a McLarennek szállít motorokat, jövőre azonban utóbbi a Honda erőforrásait használja majd.

A gyári Mercedes csapat a mostani szezonban utolérhetetlennek bizonyul: az egyéni vb-címért két pilótája, az összetettben most vezető brit Lewis Hamilton, s a mögötte tíz pont hátránnyal második német Nico Rosberg vív nagy csatát, míg a konstruktőrök között már tetemes az előnye a stuttgarti istállónak a címvédő Red Bull-lal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik