Forma-1

Schumacher orvosa segít Bianchinak

Gerard Saillant  (gerard saillant)
Gerard Saillant  (gerard saillant)

Jules Bianchi családja Gerard Saillant professzor segítségét kérte. Ő felügyelte kezdetben a decemberben síbaleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett hétszeres világbajnok kezelését.

A Sky Sport Szuzukában tartózkodó tudósítója Craig Slater arról számolt be kedden, hogy miközben a Jules Bianchi a vasárnapi háromórás műtét után második napja fekszik a Mia Hospital intenzív osztályán, a francia versenyző szülei minden lehetséges eszközt megragadnak annak érdekében, hogy 25 éves gyermekük a lehető legjobb ellátásban részesüljön.

Így szinte magától értetődik, hogy konzultálnak Gerard Saillant professzorral is, aki nem mellesleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke. A szintén francia specialista kedd reggel érkezett a helyszínre. Ő felügyelte Michael Schumacher kezelését annak kezdeti szakaszában, akkor, amikor a német világbajnok még kómában volt súlyos fejsérüléssel járó síbalesete utánSaillant komoly szaktekintély, alapító tagja és elnöke a 2010 szeptember 24-én megnyitott agy és gerincvelő sérülésekkel foglalkozó kutatóintézetnek (MHI).

Gerard Saillant (középen) és Morgan Caron, a Francia Automobile szövetség képviseletében (jobbra) hallgatja, amint a Marussia menedzserasszisztense, Alessandro Alunni Bravi (balra) tájékoztatja őket a Mie General Medical Centre előtt kedd reggel
Fotó: europress 

“Professzor Saillant a világ egyik legjobb ortopéd sebésze egyfajta közvetítő szerepet töltött és tölt be az orvosok és a Schumacher család közt, és úgy tűnik, hasonló szerepet tölt be a Bianchi családnál is” – számolt be a Sky Sports riportere, Craig Slater.

A kórház még nem adott ki hivatalos közleményt, így ellentmondásos információk láttak napvilágot. Ami biztos, Jules Bianchit a balesetet követően a vihar miatt nem helikopteren, hanem rohamkocsival szállították a közeli kórházba, ahol azonnal megoperálták. Több lap állítja, kómában van, mások szerint lélegeztetőgépre kapcsolták és még egyszer meg kellett operálni egy vérömleny miatt. A FIA hétfőn délután ugyanakkor közölte, stabil, de kritikus a fiatal versenyző állapota.

A FIA és a Marussia is alapos vizsgálatot végez az balesetet követően. Alain Prost szerint elfogadhatatlan hiba okozta a balesetet.

Olvasói sztorik