Forma-1

Megszólalt Bianchi családja

A Marussia francia pilótájának családja még hétfőn Japánba repült, hogy Jules Bianchi mellett legyenek. Most hivatalos közleményt adtak ki a versenyző állapotát illetően.

“Jules diffúz axonális sérülést szenvedett. Stabil, de kritikus az állapota. Nagy örömmel tölt el minket a sok támogatás és üzenet, amit a világ minden tájáról kapunk” – írja a Sky Sports. A versenyzőt továbbra is az intenzíven ápolják.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A diffúz axonális sérülés egy komoly agyi sérülés: a fehérállományt nagy területen éri a károsodás, emiatt alakul ki az eszméletvesztés és a vegetatív állapot. A betegek 90 százaléka soha többé nem ébred fel a kómából.

A családhoz csatlakozott Gérard Saillant, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke – aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt -, valamint ugyancsak Japánba utazott Alessandro Frati idegsebész, aki a római La Sapienza egyetem professzora.

A Marussia pilótája a Japán Nagydíjon szenvedett borzalmas balesetet, amikor nagy tempóval becsúszott az Adrian Sutil autóját mentő traktor alá.

A telemetriai adatok szerint Bianchi a pálya elhagyásának időpontjában 213 km/órás sebességgel haladt, a becsapódás ereje pedig 50 G körüli volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik