Forma-1

Bianchi állapota továbbra is kritikus

A Forma-1-ben szereplő Marussia francia versenyzőjének állítólag mégis szüksége van a lélegeztetőgépre.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról vasárnap írtunk, Jules Bianchi súlyosan megsérült a Forma-1 Japán Nagydíján. A Lewis Hamilton győzelmével zárult futamot idő előtt le is intették a francia pilóta balesete miatt, aki az egyik kanyarban kicsúszott és egy épp mentést végző traktornak ütközött.


A baleset helyszíne
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Bianchit vasárnap meg is műtötték fejsérülése miatt, egy vérömlenyt kellett eltávolítani a koponyájából, az operáció három órán át tartott. Az őt kezelő miei kórház egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt, ugyanakkor a brit Sky Sports hétfőn reggel azt írta, hogy még mindig kritikus a 25 esztendős francia pilóta állapota.

„Hivatalos információt még nem kaptunk a kórháztól, de úgy tudom, hogy Jules igen kritikus állapotban van. Sajnos még nem tud magától lélegezni, így szükség van a lélegeztetőgépre. Azt is meg tudom erősíteni, hogy nem volt második műtétje, az elsőt követően az intenzív osztályra szállították”mondta a Sky Sports tudósítója, Craig Slater.

Hétfő reggel a francia L’Equipe is jelentkezett egy friss cikkel, bár abban csak azt erősítik meg, hogy nem érkezett még hivatalos közlemény Bianchiról. A lap megjegyzi, nem tudni, milyen volt a versenyző éjszakája és hogy igazak-e azok a szóbeszédek, hogy kómában lenne.

A miei kórház csak azután ad ki közleményt, hogy a versenyző szülei a helyszínre érkeznek hétfőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik