Forma-1

Bianchi balesete: közleményt adott ki az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség ismertette, mi is történt pontosan a Japán Nagydíjon.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról írtunk, Lewis Hamilton nyerte a kaotikus Japán Nagydíjat. A Mercedes brit versenyzőjének sikerét elhomályosítja egy sajnálatos baleset, Jules Bianchi ugyanis egy mentést végző darunak ütközött, súlyosan megsérült és műteni is kell. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az alábbi közleményt adta ki:

„A futam 42. körében Adrian Sutil elveszítette uralmát versenygépe felett, ami a hetedik kanyar mellett található gumifalnak ütközött. A pályamunkások meglengették a sárga-piros csíkos zászlókat, így figyelmeztetve a versenyzőket a veszélyre. A sérült autót biztonságos helyre, a védőkorlát mögé szerették volna vontatni, eközben Jules Bianchi is elveszítette uralmát versenygépe felett, átcsúszott a bukótéren és eltalálta az egyik traktor hátsó részét.

Miután a sportbírók jelentették, hogy a versenyző megsérült a helyszínre orvosi csapatokat küldtünk és a biztonsági autót is a pályára rendeltük. Ezt követően egy a kiszabadítással foglalkozó egységet küldtünk a helyszínre, valamint a mentőket.

A versenyzőt kiszabadították az autóból, bevitték az orvosi központba, majd a Mie Egyetemi Kórházba szállították.

Itt a CT-vizsgálatok megmutatták, hogy komoly fejsérülést szenvedett. Jelenleg operálják, ezt követően pedig az intenzív osztályon tartják majd, ellenőrzés alatt. A kórház, amint lehet, újabb közleménnyel jelentkezik” – írta közleményében az FIA.

A német Auto Motor und Sportnak egy szemtanú elmondta, még nem látott autót ennyire összetörni. Bianchi Marussiája a traktor hátulja alá fúródott be, egyedül az utascella maradt épségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik