Forma-1

Illusztris társasághoz csatlakozna Hamilton

A Mercedes brit versenyzője arra készül, hogy először nyerjen futamot Szuzukában.

Mivel Nico Rosberg kiesett Szingapúrban, a csapattárs Lewis Hamilton pedig megnyerte a futamot, így a brit hárompontos előnyre tett szert a világbajnoki címért folytatott versenyben. Hamilton így érthetően higgadtan készül a hétvégi, Japán Nagydíjra.

„Szingapúrban a pontokat tekintve kiegyenlítődött a csata. Remélem, hogy mostantól kezdve már egyenes küzdelem lesz köztünk egészen az Abu-Dhabi Nagydíj legvégéig” – nyilatkozta Hamilton a Telegraphnak.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A hétvégén rendezik a Japán Nagydíjat, a szuzukai pályát pedig nem csak a nézők, de sok pilóta is szereti. A Mercedes brit versenyzője is közéjük tartozik, ráadásul még nem sikerült nyernie azon az aszfaltcsíkon.

„A szuzukai a világ egyik legjobb pályája. Volt már rá lehetőségem, hogy nyerjek ott, de még nem sikerült. Tavaly voltam talán a legközelebb ehhez. Remélem, hogy idén sikerülni fog, mert a Forma-1 nagyjai mind diadalmaskodni tudtak ott, én is szeretnék feliratkozni a listára” – így Hamilton, aki pezsgőzött már Japánban a dobogó legfelső fokán (2007-ben), de Fujiban.

Érdekesség a szuzukai pályával kapcsolatban, hogy a legutóbbi 19 ott rendezett Nagydíjat olyan versenyző nyerte meg, aki előbb vagy utóbb világbajnok lett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik