Forma-1

“Rosberg lehúzhatja eddigi munkáját a vécén”

A nemzetközi sajtó főként Lewis Hamilton sikerét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj másnapján, aki élre ugrott az összetett pontversenyben, mivel csapattársa, a német Nico Rosberg kiesett.

Az angol lapok érthetően Hamilton sikeréről áradoznak, a Sun például azt írja, a brit pilóta ezzel a sikerrel az álmok földjére lépett, míg a Daily Mail egyenesen sikertelennek és fájdalmasnak ítélete az eddigi négy hónapot, most viszont változott a felállás.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A németek szerint Rosberg kiesése akár a vb-címbe is kerülhetett, hiszen esélyes volt a győzelemre, a spanyol El Pais pedig úgy véli, a német az eddigi munkáját lehúzhatja a vécén.

A Forma-1 következő futamát, a Japán Nagydíjat október 5-én rendezik.

Nemzetközi sajtóvisszhang:

Anglia:
Sun:
“Hamilton az álmok földjén.”
    
Express:
“Hamilton átvette a vezetést a vb-címért folyó harcban egy olyan napon, amely katasztrofálisan sikerült Rosberg számára.”
    
Daily Mail:
“Négy hónapnyi sikertelenség, fájdalom és harag után Hamilton vezet a vb-pontversenyben.”
    
Spanyolország:
El País:
“A Mercedes sikere régóta egyértelmű, az istállón belül azonban koránt sincs béke. Hol Hamilton autója mond csődöt, hol Rosbergé. A német éllovasként érkezett Szingapúrba, de azzal az érzéssel távozott, hogy az idei munkáját lehúzhatja a vécén.”
    
El Mundo:
“Hamilton megrohamozta a trónt.”
    
El Periodico de Catalunya:
“Hamilton kihasználta csapattársának balszerencséjét. A Mercedes messze a legjobb kocsi az F1-ben, de a megbízhatóság nem az erőssége.”
    
Marca:
“Hamilton rohan a vb-cím felé. Hibátlanul versenyzett, és megérdemelten ugrott az élre.”
    
Olaszország:
Corriere della Sera:
“Vége a nagy átoknak. Öt futammal a vége előtt Rosberg három ponttal van lemaradva. Az ő világbajnoksága most kezdődik igazán márkatársa ellen, aki szenvedett, de összekapta magát, és némi szerencsével ő lett Szingapúr hőse. Ha nem lenne ez az őrült ötlet, hogy az utolsó nagydíj győztese dupla pontot kap, akkor csodálatos párharcot láthatnánk a hátralévő időben.”
    
La Stampa:
“A szingapúri éjszaka után néhány számla kiegyenlítetlen maradt: Hamilton Rosberg ellen, Vettel Ricciardo ellen, Alonso jövője a Ferrarinál. A szingapúri futam nemcsak a városi környezet és a világítás miatt az egyik legnehezebb: korábban a Nelson Piquet Jr. szándékos balesete miatti +karambol-gate+ vagy Felipe Massa boxutcás problémái mindig újrakeverték a kártyákat.”
    
Franciaország:
L’Equipe:
“Annyi bizonyos, hogy Hamilton annak köszönheti első helyét, hogy Rosberg feladta a szingapúri versenyt. Ugyanakkor a brit pilóta azzal dicsekedhet, hogy idén már hetedik futamán diadalmaskodott. Hibátlanul teljesített, és már ő a favorit.”

Liberation:
“A szingapúri GP felkavarta az F1-et. Ez sokat ígér a szezon végére, a sportág Hamiltonnak köszönhetően ismét lendületbe jött.”
    
Le Parisien:
“Hamilton a főnök. Szép győzelmet aratott, pályafutása során már a 29-ediket. Briliáns és tökéletes pilóta, aki végig gyorsabb volt a többieknél. Rosberg lerobbant.”
    
Németország:
Bild:
“Rosberg kiesett. Lehet, hogy a furcsa kormányhiba a világbajnoki címébe kerül? Sebastian Vettel második lett, de mérges volt a futam után.”
    
Frankfurter Allgemeine:
“Közelharc a Mercedesnél. Egy eltörött vezeték izgalmasabbá tette a versenyfutást a vb-ért.”

Süddeutsche Zeitung:
“Hullámzó teljesítmény az éjszakai műszakban. Rosbergnek már a rajt előtt voltak problémái, korán kiesett, így el kellett engednie maga mellett Hamiltont.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik