Forma-1

Hihetetlen Alonso-Vettel csere jöhet

Az olasz Sky Sports igen húzós dolgot állít: úgy tudják, Fernando Alonso és Sebastian Vettel csapatot vált 2015-re, egymás helyére ülnek át.

Alonso az évek óta tartó ferraris sikertelenség után ezzel a lépéssel a Red Bullnál újra esélyt kapna a győzelmekre – ne feledjük, határozott szándéka, hogy legalább három világbajnoki címig jusson -, míg a sorozatban négy cím begyűjtése után idén leeresztett, Daniel Ricciardo árnyékába került Vettel Michael Schumacher nyomdokaiba lépve részt vehetne a Ferrari újabb felfuttatásában – írja a vezess.hu.

A tárgyalások állítólag már a végső szakaszban járnak, a hétvégi Szingapúri Nagydíjat követő napokban jöhet a bejelentés.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A hírnek ellentmond, hogy Alonso alig két hete szögezte le kerek perec, hogy kitölti a Ferrarinál 2016 végéig szóló szerződését, sőt, már a hosszabbításról tárgyalnak, valamint az, hogy nemrég a csapatfőnök Marco Mattiacci, majd a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne is arról beszélt, hogy mind a spanyolt, mind Kimi Räikkönent megtartják 2015-re.

Vettelnek 2015 végéig van szerződése a Red Bull-lal, és bár feltételezhető, hogy bizonyos eredményekre vonatkozó záradékok kihasználásával távozhatna, nem olyan rég a McLarent illető felvetéseket is elutasította.

Ha igaz a hír, az viszont igen rosszul jöhet a McLarennek, ugyanis a Hondával jövőre újra összeálló wokingi csapat bevallottan szupersztárt akar az autójába, a listájukon Lewis Hamilton, Alonso és Vettel szerepel, a cserebere után viszont biztosan évekre le lennének kötve a versenyzők.

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik