Forma-1

23 év után távozik a Ferrari elnöke

Luca di Montezemolo (luca di montezemolo, )
Luca di Montezemolo (luca di montezemolo, )

Luca di Montezemolót Gianni Agnelli FIAT-elnök 1991-ben nevezte ki a Ferrari élére.

Azok után, hogy a Ferrari igazgatótanácsa márciusban még megerősítette Luca di Montezemolót pozíciójában és további három évre megbízta a vezetéssel kicsit meglepő az elnök távozásáról szóló hír.

Ha azt nézzük, hogy Sergio Marchionne, a FIAT ügyvezetője az utóbbi időben többször is élesen bírálta a Ferrari elnökét – legutóbb a hazai pályán, Monzában látott gyengélkedés miatt nevezte elfogadhatatlannak a csapat 2014-es teljesítményél -, úgy már kevésbé váratlan a döntés.

 
Luca di Montezemolo élete egybeforrt a Ferrarival
Fotó: europress 

Tény, a Gianni Agnelli FIAT-elnök által 1991-ben kinevezett szakember, aki előtte a gyár sportigazgatója volt az elmúlt 23 évben felvirágoztatta a Ferrari Formula–1-es istállót.

Kinevezése után az 1983 óta nem birtokolt konstruktőrök világbajnokságot húzták be először 1999-ben, majd 1979 után 2000-ben Michael Schumacher lett világbajnok a Ferrarival.

2007 és Kimi Räikkönen sikere óta valami azonban elromlott Maranellóban, mert az elmúlt hét évben nem sok babér termett számukra.

„Úgy határoztam, hogy távozom elnöki tisztségemből közel huszonhárom év után. Szeretném megköszönni a Ferrari kivételes dolgozóinak a munkájukat – ők  a cég  növekedésének zálogai. A Ferrari a világ legcsodálatosabb vállalata. Nagy megtiszteltetés volt a vezetőjének lenni, minden erőmet, minden lelkesedésemet ennek a munkának szenteltem. A családommal együtt a Ferrari marad a legfontosabb dolog az életemben.” – írta közleményében Luca di Montezemolo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik