Forma-1

Büntetésből kellett veszítsen Rosberg?

Nico Rosberg hiba Monzában (nico rosberg, lewis hamilton, olasz nagydíj, )
Nico Rosberg hiba Monzában (nico rosberg, lewis hamilton, olasz nagydíj, )

Egyesek tudni vélik, az Olasz Nagydíjon Nico Rosberg egyazon helyen történt két egymást követő hibája korántsem a véletlen műve, hanem csapatutasítás lehetett.

A sport24 azzal a címmel számolt be a monzai futamról, hogy Hamilton pocsék rajt után neyrt. Történt, hogy vasárnap a szombaton megszerzett pole-pozícióból induló angolt faképnél hagyta Nico Rosberg, aki eztán magabiztosan, 5 másodperc előnnyel autózott az élen.

A német először a 9. körben “hibázta el” az első kanyar féktávját. Ennek köszönhetően előbb közelebb engedte magához a a rajt után 4. helyre kerülő, idő közben feljebb kapaszkodó Hamiltont

 
Rosberg gumijai tényleg nem füstölnek valami eszeveszett módon
Forrás: youtube.com 

A 29. körben aztán megismételte ugyanezt a hibát és ekkor már elhajtott mellette csapattársa, aki később be is húzta a futamotgyőzött.

Sir Jackie Stewart szerint ez a kulcsmomentum nem lehetett véletlen, a Mercedes a két pilóta Belga Nagydíjon történt afférja miatt büntette így Rosberget.

“Ez egy viszonylag egyszerű része a pályának, nem is értem, hogyan lehet itt hibázni. Ráadásul Rosberg gumija alig füstölt a fékezésnél, szóval egy kicsit össze vagyok zavarodva. Meg kellett volna próbálnia befordulni. Hahó, hát mi folyik itt?” – értékelte az esetet a háromszoros világbajnok 

“Egyszerűen nagy a nyomás Nicón, mert Lewis gyorsabb volt az időmérőn. A taktika szerint próbáltuk óvni a hátsó fékeket, ezért a fékerőeloszlást előre állíttattuk, Nico keményen fékezett és elvétette pontot. Aki azt gondolta szándékosan csinálta vagy mi babráltuk meg a fékét az nyilván paranoiás” – jelentette ki Toto Wolff csapatfőnök.

“Hallottam az összeesküvés-elméletről, de miért tennék ilyet szándékosan? Nem látok rá egyetlen értelmes magyarázatot sem” – fogalmazott Rosberg. Maradt mindenki számára a találgatás és a tény, hogy az Olasz Nagydíjat követően Rosberg 29 pontos előnye 22-re csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik