Forma-1

Ő lehet a jövő sztárja a Forma-1-ben

Antonio Fuocóban nagyon bíznak a Ferrarinál és van is miért.


Fotók: Europress Fotóügynökség

A jövő forma-1-es sztárja – így mutatták be nekünk Antonio Fuocót Monzában, az Olasz Nagydíj helyszínén. Szó se róla, a fiatal srác, aki májusban töltötte be a 18. születésnapját, szépen lépeget előre a szamárlétrán.

„Monza fantasztikus helyszín. Speciális és rendkívül gyors pálya. Főleg egy olasz autóversenyző számára szenzációs, ha itt versenyezhet” – mondta Fuoco a vasárnapi futam előtt, majd megjegyezte, neki az egyik kedvenc jelenete Michael Schumacher és Ayrton Senna csatája még 1991-ből.

Mint a legtöbb autóversenyző, Fuoco is gokartozással kezdte – négyévesen. Mivel erről személyesen is meggyőződhettünk, nyugodtan állíthatjuk: piszok gyors. Amikor a cikk írója már úgy nyomta a gázpedált a Milánóhoz közeli pályán, hogy annál jobban már nem lehetett, akkor Fuoco játszi könnyedséggel előzte meg… A „volán” mögött nem olyan visszafogott, mint mikor nyilatkoznia kell.

A gokartos sikereket követően a Formula Renault sorozat következett a sorban, annak is 2.0 Alps csoportja, ahol tizenkét futamból hatot is megnyert (egyet épp Monzában), illetve több ízben is a dobogóra állhatott, így magabiztosan végzett a sorozat első helyén. A Reanult sorozat Eurocup versenyében is jutott neki két futam, egy negyedik és egy ötödik hely volt a mérlege.

„Nagyszerű érzés volt nyerni a monzai futamon, minden olasz versenyző erről álmodik” – emlékszik vissza a tavalyi sikerére.

 

Idén sem maradhatott el a szintugrás, Antonio Fuoco immáron a Formula 3-ban versenyez, két versenyhétvégével a vége előtt a harmadik helyen áll az összetettben. Silverstone-ban futamot nyert, emellett – a többi közt a Hungaroringen is – párszor dobogóra állhatott.

„Köszönöm a Ferrarinak és a Kaspersky Labnak, hogy támogatják a karrierem. Ők a második családom. Remélem, hogy egy napon a Forma-1-ben is megmutathatom magam.”

Jó úton halad a célja felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik