Forma-1

Biztató információ Schumacher állapotáról

Az elmúlt hetek igen csendesen teltek a még tavaly december végén súlyos fejsérüléseket szenvedett, hosszú ideig kómában lévő Michael Schumachert illetően.

9 éves könyvíró hatotta meg Schumacher feleségét

Az állapotáról, az esetleges hazaszállításról nem lehetett hallani mostanában, de a német szupersztár egykori munkatársa, a Ferrari volt csapatfőnöke, Stefano Domenicali most elszórt pár információmorzsát – írja a vezess.hu.

“Kapcsolatban vagyok a családdal, és tőlük úgy tudom, hogy lassú de folyamatos a javulás. Tudom, hogy mindannyian azt szeretnénk, hogy ez a várakozás jól végződjön, de sajnos nem tehetünk mást, mint várunk” – mondta a Ferrari-specialista szakíró Leo Turininek nyilatkozva.

Fotó: Europress fotóügynökség

A volt Ferrari-főnök azt is elárulta, hogy pályafutása során a pilóták közül Schumacherrel ápolta a legjobb kapcsolatot.

“Lenyűgöző volt, ugyanis a hozzájárulása nem ért véget a volán mögött mutatott óriási tehetségnél. Négyszemközt nagyon szigorú, sőt kíméletlen tudott lenni, de kifelé mindig ő volt az első, aki a csapat védelmére kelt” – magyarázta.

A 45 éves egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilótát június közepe óta egy lausanne-i rehabilitációs intézményben kezelik.

Fotó: Europress fotóügynökség

Ugyanekkor a brazil Globo arról tudósít, hogy a Forma-1-legenda 15 éves fia, Mick továbbra is folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett versenyzői karrierjét, nemrég második helyen végzett egy Junior KF kategóriás gokartversenyen. A reflektorfény elkerülésére a Schumacher-sarj anyja, Corinna leánykori nevén, Betschként versenyez.

Michael Schumacher tavaly december 29-én síelés közben szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Az expilótát heteken keresztül mesterséges kómában tartják, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Április elején állt be látható javulás az állapotában, majd júniusban ébredt fel.

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik