Forma-1

Alonso és Vettel is Rosberg védelmére kelt

A két Forma-1-es világbajnok szerint egyszerű versenybaleset történt a Belga Nagydíjon.

Két héttel ezelőtt a Belga Nagydíj második körében a világbajnoki éllovas Nico Rosberg egy előzési kísérletnél nekiment csapattársának, a szintén a Mercedest erősítő és Lewis Hamiltonnak. Az eredmény: a német autóján az első szárny sérült meg, de így is második lett, a britnek ugyanakkor defektje volt, majd később fel is adta a versenyt.

Természetesen az eset megosztotta a közvéleményt és a versenyzőket is, most két világbajnok, Fernando Alonso és Sebastian Vettel, illetve Nico Hülkenberg mondta el a véleményét.

„Elképzelhetetlennek tartom, hogy Nico a pilótafülkében ülve így ki tudta volna számolni, hogy az első szárnyával kivágja egy másik autó gumiját. Ilyen precizitással az embernek műtéteket kellene végeznie. Most Hamilton jött ki rosszul a dologból, de fordítva is történhetett volna” – mondta Alonso a Sky Sportnak.

Vettel egyetértett a spanyollal:

„Szerintem ez csak egy szokványos versenybaleset volt. Nincs is értelme szándékosságról beszélni. Senki sem kockáztatja az első szárnyát és senki teszi ki magát annak, hogy sportszerűtlen vezetéssel vádolják.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

Hülkenberg is a honfitárs pártját fogja:

„Nico semmi rosszat nem csinált. Azért próbálta meg az előzést, mert azt hitte gyorsabb.”

A Mercedesnél belső vizsgálat követte az esetet, melynek végén Nico Rosberg elismerte a felelősségét és bocsánatot kért a csapattársától. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közölte, hogy nem foglalkozik a mercedeses pilóták ütközésével, mivel a futam végeredménye már hivatalos és a versenybírók csak „új szempontok felmerülése esetén” vizsgálnák ki az esetet.

Rosberg most 220 ponttal vezet az összetettben, Hamilton 191 pontos, az idei vb-sorozatból pedig még hét futam van hátra. A következő nagydíjat Olaszországban, Monzában rendezik a hét végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik