Forma-1

Rosberg elismerte, hogy ő volt a felelős

Nico Rosberg elnézést kért csapattársától, Lewis Hamiltontól a múlt vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon történt ütközésük miatt.

A Mercedes istálló pénteken közleményben számolt be arról, hogy az érintett versenyzők, Toto Wolff csapatfőnök és Paddy Lowe ügyvezető a Mercedes AMG Petronas központjában, Brackleyben találkozott egymással, hogy megvitassák a történteket.

A megbeszélésen a világbajnoki pontversenyben élen álló német Nico Rosberg elismerte felelősségét és elnézést kért riválisától.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Rosberg vasárnap második lett az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) mögött. A második körben egy előzési kísérletnél hátulról nekiment Lewis Hamilton bal hátsó kerekének, a brit az ütközés következtében defektet kapott, így nem maradt esélye a pontszerzésre. Hamilton aztán sokáig a 16. helyen haladt, nem tudott előrébb jönni, ezért azt kérte a csapattól, hogy engedélyezzék számára a futam befejezését, mert nem akarja feleslegesen használni a motort. Az istálló vezetői csak a 39. körben, öt körrel a leintés előtt hívták be a boxba a britet. Hamilton számára azért volt fontos, hogy pontszerzésre esélytelen helyzetében hamar abbahagyja a versenyt, mert az idén egy pilóta legfeljebb öt motort használhat el a szezonban.

Rosberg most 220 ponttal vezet az összetettben, Hamilton 191 pontos, az idei vb-sorozatból pedig még hét futam van hátra. A következő nagydíjat Olaszországban, Monzában rendezik a jövő hét végén.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden közölte, hogy nem foglalkozik a mercedeses pilóták ütközésével, mivel a futam végeredménye már hivatalos és a versenybírók csak “új szempontok felmerülése esetén” vizsgálnák ki az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik