Forma-1

Meglepő bejelentéssel állhat elő Vettel

A Honda a következő szezonra mindenáron meg akarja szerezni a Red Bull német versenyzőjét és a csapat mérnökét, Adrian Neweyt.

A korábbi F1-es csapattulajdonos, Giancarlo Minardi ugyanis úgy tudja, a Honda, mely a McLaren motorszállítója lesz a következő szezontól, nem sajnálná a pénzt arra, hogy Sebastian Vettel és Adrian Newey Wokingba tegye át a székhelyét.

A McLarennél ugyanis sem Kevin Magnussen, sem Jenson Button helye nem biztos a jövőre nézve, hiszen a britek szeretnének egy hosszú távú tervbe belefogni, ám ebbe ez a kettős nem biztos, hogy beleillik.

 Fotó: MTI

Korábban az istálló Fernando Alonso, vagy Lewis Hamilton megszerzésén gondolkodott, ám Daniel Ricciardo szárnyalásával és Vettel gyengélkedésével új kapu nyílt meg, hiszen a németnek jót tehetne a környezetváltozás.

A Honda elsősorban Vettellel látja a jövőjét, erről írt Minardi is, vagyis ha Newey nem is akar hozzájuk igazolni, a németet mindenképp magukhoz láncolnák.

Tény, egyelőre senki sem akar merészet lépni, bár a Forma-1-es pilótakeringőt általában egy komolyabb név váltása nyitja meg. Talán idén pont Vettel lesz az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik