Forma-1

Minden idők legfiatalabb pilótája debütál az F1-ben

A Toro Rosso nem tart igényt jövőre a francia Jean-Eric Vergne szolgálataira, és már most eldöntötték, hogy helyére szerződtetik a még csak 16 éves szupertehetséget, Max Verstappent.

Szűk egy hete még arról cikkeztünk, hogy az 1994 és 2003 között több mint 100 Forma-1-es versenyen részt vevő holland Jos Verstappen fia, a 16(!!) éves Max szerződést kapott a Red Bull junior csapatánál, ami előre vetítette, hogy hamarosan teszt jelleggel majd be-beülhet valamelyik istálló F1-es autójába is.

 
Max Verstappen óriási tehetség – állítólag. Jövőre megmutathatja, hogy megy neki a legnagyobbak közt.
Fotó: Red Bull 

A hírek arról szóltak, hogy a 2015-ös szezonban már beülhet egy Toro Rossóba, de Helmut Markónak, aki 1999 óta vezeti a Red Bull utánpótlás programját ehhez le kell mondania a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainz fiáról, a szintén Red Bull támogatott Carlos Saniz Junior bevetéséről.

Úgy látszik a Forma-1-ben hamar döntenek.  Most itt a hír, miszerint a Toro Rosso nem tart igényt jövőre a francia Jean-Eric Vergne szolgálataira, és már most eldöntötték, hogy beültetik a helyére Max Verstappent. Az istálló közleménye szerint a mindössze 16 éves Max csapattársa az orosz Danyiil Kvjat lesz.

Verstappen – aki jelenleg második a Formula–3-as Európa-bajnokságban – a formula1.com beszámolója szerint minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lehet, mivel 17 esztendősen debütál majd jövőre a sorozatban. A korrekordot jelenleg a spanyol Jaime Alguersuari tartja, aki a 2009-es Magyar Nagydíjon történt bemutatkozásakor 19 éves volt.

A Toro Rosso 11 futam után a hetedik helyen áll a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, Vergne a 13., Kvjat a 15. a pilóták között.

Ajánlott videó