Forma-1

Ferrari: panaszáradat és ujjal mutogatás

Sport24
Sport24

2014. 08. 18. 13:19

A nem rég kirúgott maranellói motorfőnök, Luca Marmorini nyitotta ki a száját. Nem mondott szépet és jót egykori főnökeiről.

Sajnos vannak olyanok Maranellóban, akik szeretnek másokat hibáztatni, pedig jobban tennék, ha csendben maradnának” – nyilatkozta a motorfőnök a Ferrari-specialista újságírónak, Leo Turininak.

“Elfogadom a kritikákat, de azt visszautasítom, hogy a maranellói szakemberek nem értenek a turbókhoz meg a hibridekhez.. Mi mindig olyan motorokat gyártottunk, amilyeneket kértek tőlünk. Ezért tisztázzuk: idénre a munkatársainkkal azért terveztünk kisebb motort, mint a Mercedes és a Renault, mert Tombazis úr (az autó főtervezője) pontosan ezt kérte. Azt mondta, kompakt kis erőforrás kellene, kis hűtőkkel, és hogy majd az aerodinamika ellensúlyozza a kisebb motorerőt. Így is lett, csakhogy kiderült, hogy bár a motorunk tényleg gyengébb, az aerodinamikai oldal nem hozta, amit kellett” – vázolta a jelenkori gyengélkedés fő okát Luca Marmorini.

Az egykori motorfőnök szerint további probléma, hogy a Ferrari olyan tapasztalatlan emberekre bízza a versenyrészlegét, akik valamiért vakon bíznak olyanokban, akik eddig sehol semmit sem bizonyítottak.

“A Ferrarinál a múltbeli sikereink alapjait kockáztatják, amikor  lerombolják az alapokat. Személy szerint sajnálom azokat a kiváló mérnököket, akik továbbra is Maranellóban kénytelenek dolgozni, teljesen hitehagyottan” – fogalmazott Marmorini, akinek a kirúgása is mély nyomot hagyhatott egykori munkatársaiban.

Az új csapatfőnök, az F1-be 2014 áprilisában kívülről érkezett Marco Mattiacci ugyanis úgy rúgta ki, hogy három hónap alatt csak kétszer találkoztak – először a bemutatásánál, másodszor pedig amikor átadta a felmondólevelet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

smoking sign in coffe shop
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.