Forma-1

Ricciardo minden képzeletet felülmúl

A Forma-1-ben szereplő Red Bull istállónál nagyon elégedettek az ausztrál versenyző produkciójával.

Amikor tavaly kiderült, hogy a Toro Rossót erősítő Daniel Ricciardo veszi át honfitársa, Mark Webber helyét a Red Bullnál, sokan egy kézlegyintéssel elintézték a dolgot. Ehhez képest a 25 esztendős ausztrál versenyző nem érte be a másodikszámú versenyző szerepkörével és zsinórban szállítja a kellemes meglepetéseket, Kanadában és a Magyar Nagydíjon ráadásul elsőként intette le a kockás zászló.

„Daniel nagyszerű munkát végez és túlszárnyalta az elvárásainkat. Talán a sajátjait is – mondta Christian Horner az Autosportnak. – Nem csak a gyorsaságról van szó, hanem arról, hogy bírja a kiélezett helyzeteket, legyen szó a kvalifikációról vagy a versenyről. Könnyedén felvette a ritmust. A nagy mosoly mögött egy harcedzett, határozott versenyző lapul.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ricciardo a szezon első 11 futamán eddig jóval több pontot gyűjtött (131-et), mint címvédő csapattársa, Sebastian Vettel (88). Mindezt úgy, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíjról végül kizárták – a harmadik helyről –, Malajziában pedig csapata hibájára ráment a versenye.

Nem csoda, hogy elégedettek vele a Red Bullnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik