Forma-1

Rosberg nagyon megverte a mezőnyt

A Magyar Nagydíj időmérőjén Nico Rosberg brutális idővel szerezte meg az első rajtkockát.

A Hungaroringen mindhárom szabadedzést Lewis Hamilton nyerte, így szinte borítékolható volt, hogy a kvalifikáción is majd a 2008-as világbajnok zár az élen.

Azonban ez a forgatókönyv hamar megbukott, hiszen a brit pilóta mért kör nélkül esett ki, miután a pálya utolsó kanyarjában kigyulladt az autója, majd a box bejáratánál állt meg, ahol hamar eloltották a Mercedest.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Q1-ben egy másik világbajnok is kiesett: a Ferrari eltaktikázta magát, Kimi Raikkönen csak a 16., utolsó továbbjutásat érő helyen állt, remélve, hogy már senki sem előzi meg a finn pilótát. Ez nem így történt, Jules Bianchi jobb időt futott, így Raikkönen sem folytathatta tovább.

A Q2-ben Nico Rosberg remek idővel az élre állt, mögötte a két Red Bull és Valtteri Bottas végzett, míg a 11-16. helyen Kvjat, Sutil, Pérez, Gutiérrez, Grosjean és Bianchi.

Az utolsó szakasz kezdete előtt eleredt az eső, így mindenki azonnal kirajzott az aszfaltcsíkra, hogy még viszonylag száraz aszfalton mehessen.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első kanyarban Rosberg kicsúszott, Kevin Magnussen rosszabbul járt, leamortizálta a McLarent, így piros zászlóval meg is szakították az időmérőt.

Az újraindítás után Rosberg, Vettel és Bottas cserélgette az első helyet, majd az utolsó körökben a Mercedes pilótája majdnem fél másodpercet vert Vettelre, így hihetetlenül simán szerezte meg a pole pozíciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik