Forma-1

Hornert felhúzták az újságírók

A csapatvezető szerint az emberek csak a negatívumokra fókuszálnak és így a háttérbe szorul a sport.

Christian Horner, a Forma-1-ben szereplő Red Bull csapatának főnöke „kiakadt” az újságírókra. A szakember azon húzta fel magát, hogy többször is megkérdezték tőle: mit szól ahhoz, hogy a politika egyre jobban belekeveredik a sportágba. A téma az Orosz Nagydíj, valamint a 2016-ban, Bakuban megrendezésre kerülő Európa Nagydíj kapcsán vetődött fel.


Fotó: MTI

„Mindig csak a negatívumokra fókuszál mindenki. Mi ott leszünk minden versenyen, amíg azt nem mondják, hogy ne menjünk. Mert megbízunk az FIA-ban. Önök, újságírók is tiszteletüket teszik a nagydíjakon. Hogy miért? Mert önök is szenvedélyesen szeretik et a sportot. Vagy ebből élnek. Rossz irány, hogy ha a Forma-1-et össze akarjuk keverni a politikával, mert itt sportról van szó. A versenyzőkről kéne beszélni, vagy az olyan izgalmas versenyekről, előzésekről, mint ami köztünk és a Ferrari között zajlott a legutóbb. Arról kellene beszélnünk, hogy Lewis Hamilton milyen nagyszerű versenyzéssel hasított keresztül a mezőnyön. Ehelyett csak a negatívumokra koncentrál mindenki. Kezd unalmassá válni, hogy folyton ehhez hasonló dolgokkal kell foglalkoznunk” – idézi Horner szavait az Autosport.

„Ha továbbra is ilyen kérdéseket akarnak feltenni, akkor forduljanak Bernie Ecclestone-hoz vagy Jean Todthoz. Nekünk olyan kérdéseket tegyenek fel, hogy mi várható a versenyen vagy az időmérőn” – füstölgött tovább Horner, akivel a Force India vezetője, Vijay Mallya is egyetértett, még ha visszafogottabban is fogalmazta meg mindezt:

„Az FIA a kompetens abban, hogy eldöntse, hol rendezzenek, vagy ne rendezzenek forma-1-es futamokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik