Forma-1

Elmoshatja az eső a Magyar Nagydíjat

Kezdetben sok napsütés és 30 Celsius-fok körüli meleg várható a hétvégén a Hungaroringen a 29. Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A vasárnapi futam idején viszont zápor, akár zivatar is lehet, és több fokkal visszaeshet a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken bár felhős lesz az ég, de több órára kisüthet a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 fok körül alakul. Szombaton időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de sok napsütés várható. Kis valószínűséggel a délutáni órákban előfordulhat futó zápor, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. 


Fotó: MTI

Vasárnap délelőtt még változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Délután és este többször is kialakulhat zápor, zivatar. Heves zápor esetén rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatar környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 45-60 kilométer/órát is.
    
A Magyar Nagydíj programja pénteken 10 órakor az első szabadedzéssel kezdődik, majd 14 órakor a második, szombaton 11 órakor pedig a harmadik gyakorlást rendezik meg. Az időmérő edzés szombaton 14 órakor, a futam vasárnap ugyanebben az időpontban rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik