Forma-1

Hamilton nem foglalkozik a biztonsággal

A Mercedes brit versenyzője lehet, hogy a bokszutcából rajtol majd a Forma-1 Német Nagydíján.


Így ért véget az időmérő Hamilton számára
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Nico Rosberg és Lewis Hamilton ádáz csatát vív egymással a 2014-es szezonban, a német azonban vasárnap, hazai környezetben lépéselőnybe kerülhet: míg Rosberg a pole-t szerezte meg a szombati időmérőn, addig csapattársa összetörte az autóját a Q1-ben. Szerencsére nem lett komoly baja a britnek, így rajthoz tud állni a futamon.

A Sky Sports információi szerint Hamilton szombaton reggel úgy döntött, hogy féktárcsát cserél az autóján, ám ez a döntése végül rossznak bizonyult. Most a csapata vissza akarja cserélni a tárcsát a korábbira, emiatt a britnek a bokszutcából kellene majd rajtolnia. Toto Wolff, a Mercedes motorsport igazgatója abban bízik, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), engedélyezi, hogy Hamilton a rajtrácsra állhasson (idő közben váltócsere miatt hátrébb sorolták, a 20. rajtkocka az övé), a sportvezető szerint ugyanis biztonsági okokból hajtanák végre az újabb cserét.

„Nem foglalkoztat a biztonság – mondta Hamilton az időmérő után. – Amióta elszenvedtem az első balesetemet, még gyerekként, azóta jobban foglalkoztat, hogy az autóm rendben legyen. Bízom benne, hogy a fiúk össze tudják rakni a kocsit. A futamon lesz, ami lesz, mindent bele fogok adni, végig kellene száguldanom a mezőnyön. Nem érdekel, mi történt a fékkel, vasárnap tövig fogom nyomni a gázpedált.”

A Német Nagydíj vasárnap délután 14 órakor kezdődik.

Videó – Hamilton balesete:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik