Forma-1

Pinkbe öltözik Button és Silverstone

Jenson Button, a 2009-es Formula-1-es világbajnok januárban elhunyt édesapjára emlékezve rózsaszín bukósisakban versenyez a vasárnapi Brit Nagydíjon, és bár izgatott a versenyt megelőzően, nem sok jót remél.

Button és a McLaren felhívása után várhatóan rengeteg angol szurkoló öltözik majd majd hasonlóan pinkbe, ezzel emlékezve az F-1-es pilóta apjára, aki a versenynapokon rózsaszín ingben szorított fiának.

„Megpróbálunk annyi szurkolót rábírni arra, hogy pinkben érkezzen, amennyit csak lehet. Nagyon jól haladunk, én egy rózsaszín bukósisakban versenyzem majd, szóval rengeteg lesz ebből a színből Silverstone-ban, hogy emlékezzünk az apámra” – mondta Button.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A versenyző ugyanakkor elmondta, nincs esély arra, hogy a dobogón végezzenek, még akkora sem, ha nagy lökést adhat a hazai pálya, mind az istállónak, mint a versenyzőnek.

„Nem leszünk a dobogón Silverstone-ban. Nincs esély erre, bár ez a hazai versenyem, ami extra erőt ad, de nem tesz gyorsabbá minket.”

Fotó: Twitter

Button szerint különleges verseny lesz a Brit Nagydíj amely, mint elmondta „nagyon fontos volt” az édesapjának és ő maga is nagyon izgatott a versenyt megelőzően, és elmondta:

 „Bár apám nem lesz itt az idén, a lelkünkben mindig velünk marad.” 

Ajánlott videó