Forma-1

Új részletek Schumacher ellopott aktájáról

Michael Schumacher kórházi kartonját hétfőn lopták el, a nyomozás pénteken kezdődik az ügyben.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta aktáihoz valaki hozzájutott, s a hírek szerint 50 ezer fontért felajánlotta azt az angol, a francia és a német sajtónak. Sabine Kehm, Schumacher menedzsere megjegyezte, hogy a múlt héten felébredő versenyző fél éven át tartó gyógykezelésének dokumentációja bizalmas, annak közlése bűncselekménynek minősülne.

Az ügy vizsgálatát vezető Jean-Yves Coquillat elmondta, vagy hackertámadás történhetett, vagy valaki lefotózta az akta nyomtatott példányát, ami 11-12 oldalból állhatott.

Fotó: Europress/Getty Images/Vladimir Rys

„Azonnal felülvizsgáltattuk az informatikai rendszerünket, hogy történt-e keresés az aktára vagy kívülről érkezett-e hackertámadás, de nem találtunk erre utaló jelet” – olvasható Jacqueline Hubert, a grenoble-i kórház igazgatójának nyilatkozata a Nemzeti Sport honlapján.

A 45 éves pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartották az orvosok, majd január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Azóta már álnéven egy svájci kórházba szállították, ami világszinten elismert biztonságáról és az orvosok szakérterméről. Családját már felismeri, Gary Hartstein, az F1 korábbi főorvosa azonban továbbra is szkeptikus Schumi állapotát illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik