Forma-1

F1: Ricciardo megint győzni akar

A Formula 1-ben versenyző ausztrál pilóta kanadai sikerén felbuzdulva a Red Bull hazájában is diadalmaskodna.

Daniel Ricciardo Montrealban életében először felállhatott a dobogó legfelső fokára, miután a 68. körben könnyedén megelőzte a bajnoki éllovas Rosberget. A Red Bull 24 éves pilótája nagy lökést adott csapatának a folytatásra.

Az, hogy győzni tudtam, még mindig furcsán hangzik, de nagyon jó érzés. Nem csak nekem, hanem az egész csapat számára. Sikerült feltüzelnem mindenkit és remélem, jók leszünk Ausztriában is.” – nyilatkozta az újságíróknak a friss győztes.

A Kanadai Nagydíjat megelőzően a Mercedes sorozatban hat elsőséget ünnepelhetett, de Ricciardo szerint az osztrák pálya vonalvezetése a Red Bullnak kedvez majd.

Ez a pálya nagyon izgalmas lesz. Nem hosszú, viszont a második és a harmadik szektorban várhatóan erősek leszünk, s így ismét versenyben leszünk riválisainkkal.”

Rosberg és Ricciardo a mezőny azon kevés pilótái közé tartoznak, akik már korábban is versenyeztek ezen a pályán. A német még korábban a juniorok versenyében, az ausztrál pedig egy tavalyi Formula 1-es bemutató keretében róhatta a köröket ezen a pályán.

Mindketten úgy nyilatkoztak, nem jelent különösebb előny számukra az itt szerzett tapasztalat, s nem érzik magukat jobb helyzetben Hamiltonnál, aki még sosem járt itt.

Néhányszor már jártam itt, de ez nem elegendő ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjak a pályához. Nem érzem, hogy előnyösebb helyzetben lennék, nagyon koncentrálnunk kell majd hétvégén.” – mondta Ricciardo, míg Rosberg is hasonlóan nyilatkozott:

Egyáltalán nem segít az, hogy régebben már jártam itt. Ami igazán segít, az az, hogy a szimulátorral körözhettem múlt héten. Normál esetben 10-15 kör kell ahhoz, hogy megszokjam a pályát.”

A Formula 1 2014-es világbajnoki idény állása hét futam után

1. N. Rosberg – 140 pont
2. L. Hamilton – 118
3. D. Ricciardo – 79
4. F. Alonso – 69
5. S. Vettel – 60
6. N. Hulkenberg – 57
7. J. Button – 43
8. V. Bottas – 40
9. K. Magnussen – 23
10. S. Perez – 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik