Forma-1

Álnéven szállították Schumachert Lausanne-ba

A Forma-1 legendás pilótáját fegyelmezett titoktartás mellett szállították Lausanne-ba.

Ahogy írtuk, a bizonyos szintig “magához tért” Michael Schumachert a grenoble-i kórházból a svájci Lausanne-ba szállították, hogy a kezeléseket a család birtokától 30 kilométerre lévő klinikán folytathassák. Családját már felismeri, s remélhetőleg idővel tovább javul az állapota.

A bild.de információi szerint a világbajnok körül zajló eseményeket olyannyira titkosan kezelték, hogy a betegszállító autóban lévő orvosok más névre hallgató beteget vártak, ők sem tudhatták előre, kit fognak szállítani valójában, sőt, még a mobiltelefonjaikat is le kellett adniuk. Így ők is csak a helyszínen láthatták, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok az. Bár beszélni nem tudott, bólintásokkal és egyéb fejmozdulatokkal már képes volt kommunikálni környezetével – állítja a svájci Blick.

Az idegsebészeti klinika vezetője, Richard Frackowiak elmondta, hogy az áthelyezés gördülékenyen és biztonságos körülmények között zajlott. A szakorvos ugyanakkor hozzátette, az orvosi titoktartás miatt Schumacher adatainak a védelmére is odafigyelnek, ezzel is biztosítják számára a megfelelő légkört a felépüléshez.

Közben kiderült, a lausanne-i kórház szóvivője, Darcy Christen elmondta, Schumacher nem képes a beszédre, és van amikor magánál van, van amikor nincs. Ez az állapot pedig azt jelenti, hogy valamivel jobban van a korábbi hetekhez képest, de jelentősen nem javult a helyzet.

Az átszállítás pedig azt jelenti, hogy nem kell már intenzíven ápolni a hétszeres világbajnokot, de a jövővel kapcsolatban csak találgatni lehet, hiszen mint ahogy azt sokan elmondták már, komoly agykárosodást is szenvedhetett Schumacher a kómában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik