Forma-1

A Red Bull hosszú időre elköltelezte magát

Hiába száll ki a főmérnök Adrian Newey a Red Bull Racing életéből, és marad mindössze tanácsadói minőségben a csapatnál, az osztrák csapat mégis hosszú távon tervez a Forma 1-es versenysorozattal.

Bár a Ferrarinál felmerült a kiszállás kérdése, a Red Bull még mindig jó befektetésnek véli a Forma1-et. Ennek ellenére a csapat egyik kulcsembere, a főmérnök Adrian Newey elhagyja az istállót, de továbbra is a cégnek fog dolgozni, csak tanácsadói és mentori szerepkörben marad.

Mivel az egész mérnöki csapat köré épült, ez elég nagy érvágás Red Bullnak, mégsem estek kétségbe. Az istálló vezetősége úgy véli, a kellően összeszokott csapat más vezéregyéniség mellett is tud majd világszínvonalon dolgozni és kellően jó autókat rakni a pilóták alá – írja a bbc.com

A Red Bull érdeme az is, hogy az osztrák nagydíj ismét helyet kapott a versenysorozatban: Dietrich Mateschitz, a csapat tulajdonosa felvásárolta és korszerűsítette a korábbi A1 Ringet, ami az idei szezontól Red Bull Ringként szerepel a programban. Ilyen befektetés után pedig egyértelműen hosszú távra tervez az osztrák istálló a Formula 1-el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik