Forma-1

Schumacher balesete: csodáról ír a világsajtó

Csodáról, reményről és jó hírekről írt a nemzetközi sajtó kedden azután, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacherről hétfőn kiderült, már nincs kómában, egyúttal elhagyta a grenoble-i kórházat, ahol eddig ápolták.

Németország:

bild.de: “Forma-1-es legendánk, Michael Schumacher hétfő óta nincs már kómában! Schumi rehabilitációja lakóhelyétől 40 kilométerre, Lausanne-ban folytatódik. Schumi beszélni még nem tud, de a hangokra reagál és a szemével kommunikál. Feleségének, Corinnának a hangjára sokkal erőteljesebben reagál, mint másokéra.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Vége a kómának: Michael Schumacher elhagyta a grenoble-i kórházat, ezzel jelentős lépést tett a felépülés irányába.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: “Jó hírek: Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat.”

La Repubblica: “Schumi – visszatért a remény. A lausanne-i klinikán kezdődik majd a rehabilitáció, családja is végig vele lesz egy olyan elkülönített területen, amelynek célja a privát szféra védelme.”

La Stampa: “Öt televíziós közvetítőkocsi, kéttucat kíváncsiskodó, de egyetlen rajongó sem. A lausanne-i kórház előtt Michael Schumacher ottléte során is minden a napi rutin szerint zajlik.”

Corriere della Sera: “Schumacher kinyitotta a szemét. Közel hat hónap, 169 nap után felébredt a kómából. Rendkívül sok idő, amit a hétszeres Forma-1-es világbajnok a grenoble-i kórház intenzív osztályán eltöltött.”

Anglia:

The Times: “Schumacher ismét hall, miután felébredt a kómából – most egy hosszú, nehéz utat kezd meg.”

Daily Mirror: “Schumacher visszatért a halálból – a Forma-1 legendás alakja felébredt a kómából és megkezdi a rehabilitációt, amely bizonyára hosszú lesz.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

Spanyolország:

El País: “Schumacher egy kicsivel közelebb került saját lakóhelyéhez.”

El Periódico: “Csak annyit tudunk, hogy Schumacher felébredt a kómából és elhagyta a grenoble-i kórházat. A menedzsere ettől eltekintve hallgatásba burkolózott. Arról nem mondott semmit, hogy mennyire súlyosan károsodott az expilóta agya, mennyire van a tudatánál, vagy hogy tud-e egyáltalán mozogni.”

Marca: “Michael Schumacher harca tovább folytatódik. Korábban padlógázzal élte az életét, most lassan, lépésről lépésre kell haladnia.”

As: “Visszatérés az életbe: balesete után Schumacher az életben maradásért küzdött. Most új harc kezdődik a számára. Lehetséges, hogy sokat visszahoz majd abból, amilyen egyszer volt.”

Franciaország:

L’Équipe: “Michael Schumacher visszatért. A rehabilitációs folyamat, amely előtt áll, hosszú lesz. De az, hogy Grenoble-ból Lausanne-ba került át, a remény egyik jele.”

Le Figaro: “Michael Schumacher új harca. Bár a korábbi versenyző felébredt a kómából, jövője egyelőre homályosnak tűnik.”

Le Parisien: “A bizonytalanság továbbra is nagy.”

Hollandia:

nrc.next: “Michael Schumacher kilenc élete… Hogy most pontosan hogy van, azt nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy a hétszeres világbajnok soha, de soha nem adja fel.”

De Volkskrant: “A kérdés az, hogy a Schumachert övező médiacirkusz milyen mértékű lesz a lausanne-i rehabilitáció ideje alatt. Hétfőn viszonylag nyugodt volt a légkör. Talán a következő hetekben és hónapokban a sajtó inkább a brazíliai futball-világbajnoksággal, majd a Tour de France-szal foglalkozik majd.”

Bulgária:

Standart: “Csoda történt! Schumi felébredt!”

24 Csassza: “Michael Schumacher kinyitotta a szemét és önállóan lélegzik.”

Ajánlott videó