Forma-1

A Ferrari kiszáll a Forma-1-ből?

Néhány napja felröppentek a hírek, hogy a Ferrari kiszállna az F1-ből. A pletykák Luca di Montezemolo egy nyilatkozatán alapulnak. A Ferrari elnöke szerint a "Forma-1 nem működik", és ezért a FIA-t teszi felelőssé.

Luca di Montezemolo, a maranellóiak első embere kijelentette: a Formula-1 a jelenlegi állapotában nem működik. A Wall Street Journalnek adott interjújában elmondta, úgy véli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elfelejtette, hogy a szurkolók az izgalomért nézik az autósportot.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Az emberek azért nézik a versenyt, hogy szórakozzanak. Nem azért, hogy azt lássák, a versenyzők spórólnak a gumival és az üzemanyaggal.” – mondta a lapnak.

A folyamatos újítások révén tény, hogy az izgalom kiveszőben van a Forma 1-ből, és évről évre egyre laposabb futamokat láthatunk. Montezemolo szerint  a nézők csökkenése miatt jelentősen hanyatlik a versenysorozat, és szívesebben látná a Ferrarit endurance racing versenyeken.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ennek ellenére még lát esélyt arra, hogy a Forma 1 ismét régi fényében tündököljön: válságértekezletet sürget, és kérte Bernie Ecclestone-t, hogy minél hamarabb hívja össze a száguldó cirkusz kulcsegyéniségeit. Szeretné, ha a versenysorozat visszatalálna a helyes útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik