Forma-1

Schumacher rehabilitációját készítik elő

Német sajtóértesülések szerint Michael Schumachert áthelyezték a grenoble-i kórházon belül: a hétszeres világbajnok a neurológiai osztályról kerül át a rehabilitációs központba.

A 45 éves pilóta állapotával kapcsolatban sokáig nem kaptunk friss híreket, az utóbbi hetekben azonban megindultak a találgatások, miért van ekkora csönd Schumacher körül, illetve milyen esélyei lehetnek a jövőben, ha még most sem ébredt fel a kómából, melyben december 29-e, súlyos síbalesete óta fekszik. A lehetséges forgatókönyvről Gary Hartstein, a Forma-1 korábbi főorvosa is írt blogbejegyzést: Schumacher felépülésével kapcsolatban szerinte innentől nem várható pozitív hír.

Ezt követően szárnyra kaptak olyan pletykák is, melyek szerint Schumachert átszállították Grenoble-ból a Bodeni-tó környékére, ezt azonban a menedzsere, Sabine Kehm cáfolta.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Schumacher a legfrissebb hírek szerint – legalábbis a német Bunte című lap így tudja – továbbra is a grenoble-i klinikán fekszik, de áthelyezték, és bár állapotáról nincs új információ, sajtóértesülések szerint jelenleg a rehabilitációs kezelést készítik elő, hogy később egy speciális, ezt a célt szolgáló klinikára szállíthassák.

A kómában, kritikus állapotban fekvő exversenyző felépüléséről dr. Christoph Specht elmondta, a fizikai állapota a kulcsa a felépülésének, illetve a napokban több jelenlegi F-1-es pilóta valamint Boris Becker, egykori teniszcsillag is reményeit fejezte ki az esetleg kómából való felébredésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik