Forma-1

F1: A Ferrarit Angliába kéne költöztetni

A Renault-istálló egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint a Ferrari sokkal többet profitálhatna, ha székhelyét a szigetországba helyezné át.

Az olasz üzletember úgy gondolja, jelentős hátrányban van a Ferrari-csapat riválisaival szemben, hiszen Maranellóban található központja meglehetősen távol esik az autósportban érdekelt fejlesztők és szakemberek lakhelyétől.

Vasárnap hivatalossá vált, hogy Adrian Newey szerződést hosszabbít a Red Bullal, mely sokakat meglepett. Egy ideig ugyanis az a szóbeszéd járta, hogy a Ferrari elcsábíthatja az 55 éves technikai igazgatót, akinek az itáliaiak 20 millió fontos éves fizetést ajánlottak.

Newey azonban – dacára a nagyszerű ajánlatnak – hű maradt Vettelékhez. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a váltás kötelező költözéssel is járt volna Newey-nek, s valószínűleg emiatt is inkább a maradás mellett döntött.

Az autósprint szerint hasonló cipőben járt a Mercedes motormérnöke, Andy Cowell is korábban. A brit szakember szintén elutasította Montezemolo istállójának kérését, s döntése hátterében minden bizonnyal jelenlegi lakhelye és a Ferrari központja közötti nagy távolság is szerepet játszott.

A Mix24 nevű olasz rádióban ezzel kapcsolatban szólalt meg Briatore: „A Ferrari nagyon komoly válságban van, és elveszítette az esélyét arra, hogy ezt a problémát megoldja. A csapat nagyon komoly árat fizet azért, mert nem a Forma 1-es világ közepén húzta fel bázisát. Ez ugyanis Nagy-Britanniában van.” – mondta, majd hozzátette: „A Ferrarinál pontosan tudják, kik a legjobbak, de nagyon nehéz őket Olaszországba csábítani.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik