Forma-1

Ricciardo a futamgyőztes, a Mercik elszálltak

Elképesztő izgalmak után Daniel Ricciardo nyerte a Kanadai Nagydíjat. Hamilton kiesett, Rosberget az utolsó előtti körben előzték meg.

A futam előtt a szokásos forgatókönyvet vártuk, miszerint Rosberg és Hamilton egymás között lemeccselik az első hely sorsát, főleg úgy, hogy a német indult a pole-ból, brit csapattársa pedig a második kockából.

Az első kanyarban viszont Hamilton hibázott, így Vettel megelőzte, majd a tízedik körig kellett arra várni, hogy a vb-pontverseny éllovasa erőből visszavegye második helyét.

Sokáig nem történt változás az élen, a két Mercedest a két Red Bull – Vettel, Ricciardo sorrendben – szorongatta, mögöttük pedig az ötödik helyről rajtoló Massa riogatta a többieket, valamint a Hülkenberg, Perez páros.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A versenytáv felénél azért fordult a kocka, a Mercedesnél hibákra panaszkodott a két pilóta: nem volt erő az autóban és a fékerő is kezdett elszállni.

A 45. körben ugyan Hamilton a boxkiállást követően megelőzte Rosberget, de egy körrel később hibázott, így visszaállt a korábbi sorrend, majd a brit autójában a fék teljesen elszállt, így feladta a versenyt.

A többiek Rosberg, Perez, Ricciardo, Vettel, Massa sorrendben haladtak az élen, de a Mercedes német pilótája sem hibátlan autóval rótta a köröket. Perez többször is megszorongotta Rosberget, de megelőzni nem tudta, a hajrában viszont a mexikóit – a hibás DRS-e miatt – simán lehagyta Ricciardo, majd az üldözők is.

A Red Bull ausztrál reménysége később megérkezett Rosberg nyakára, majd a 68. körben szinte állva hagyta a cél előtti egyenesben. Az utolsó körben Massa még letarolta Perezt, így mindketten kiestek, a harmadik helyre ennek köszönhetően Sebastian Vettel állhatott fel. A negyedik pozícióban a semmiből érkező Jenson Button zárt.

Daniel Ricciardo élete első futamgyőzelmét aratta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik