Forma-1

F1: Kanadában durrantana a Red Bull

Forma-1, Sebastian Vettel (forma-1, sebastian vettel, )
Forma-1, Sebastian Vettel (forma-1, sebastian vettel, )

Hétvégén Montrealban elrajtol az idei hetedik formula 1-es futam. A Mercedes utolérhetetlennek tűnik, ám Vettel - a fejlesztéseknek hála -  és a McLaren is megpróbál felzárkózni az éllovasra.

A Kanadai Nagydíjon lehull a lepel a Renault-motorok eddigi, hosszú hetek óta tartó fejlesztéséről, s kiderül, mire lehet képes a Red Bull az év további szakaszában. A francia motorgyártó cég ígérete szerint Montrealban már maximálisan kihasználhatják a motorok teljesítőképességét.

A Renault sportmérnöke, Rémi Taffin bizakodó: „A szezon elején azt mondtuk, hogy igyekszünk visszatérni az élmezőnybe, és a kanadai versenytől kezdve újra ott leszünk. Az utóbbi négy futamon számos újítást bevetettünk, ez a folyamat Kanadában teljesedik ki. Ez lesz az első alkalmunk arra, hogy lássuk, hol tartunk a riválisainkkal szemben.”

Két héttel ezelőtt Monacóban Sebastian Vettel autójában tönkrement a turbó, ezért kénytelen volt idő előtt befejezni a versenyt. A Torro Rosso pilótái a kipufogórendszer meghibásodása miatt kényszerültek a kiállásra.

Vettel esetében a problémát az MGU-H jelentette. Az elemet megvizsgáltuk, és az ellenőrzések után már masszívabbá tettük. A Torro Rosso kipufogóhibáját szintén kielemeztük, és rájöttünk, miként kerülhetjük el a hibák megismétlődését.” – tette hozzá nyilatkozatában Taffin.

A McLaren Mercedes a nagyszerű ausztrál szezonkezdet után – Magnussen második, Button harmadik helyen ért célba – teljesen összeomlott, és a csapatnál már a pontszerzés is ritkaságszámba megy. Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója úgy véli, az észak-amerikai versenyen jóval könnyebb dolguk lesz, hiszen a pálya vonalvezetése nagyszerű esélyeket biztosít csapata számára.

Az MP4-29-es versenyautók a pálya hosszú egyenesei miatt jobb teljesítményre lehetnek képesek, illetve az, hogy nincsenek gyors kanyarok, bíztató lehet Buttonék számára.

Két hete rengeteg mechanikai újítás került fel az autóra, és a tempós montreali pálya kedvezhet az autóknak és jobb formában versenyezhetünk, mint Monacóban.” – mondta Boullier.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik