Forma-1

A Mercedes pilótapárosa közt beköszöntött a jégkorszak

A nemzetközi sajtó kivétel nélkül a győztes Nico Rosberg, valamint a másodikként célba ért mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton viszonyának elmérgesedését taglalta a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján.

Németország:

Bild:
“Hamilton nem gratulált Rosbergnek. A csapattársak közti harc egyre ádázabbá válik. Már a szombati időmérő után sem beszéltek egymással egyetlen szót sem, s ugyanez volt a helyzet a díjátadásnál.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
“Rosberg és Hamilton nemcsak ugyanolyan autót vezet, hanem még ugyanabban az apartmanházban is lakik Monacóban. A hétvégén azonban olyan távolra kerültek egymástól, hogy viszonyuk lassan Ayrton Senna és Alain Prost, a korábbi McLaren-pilóták kapcsolatára emlékeztet.”

Frankfurter Rundschau:
“Rosberg felbőszítette Hamiltont. A Mercedes pilótapárosa között véglegesen beköszöntött a jégkorszak, miután a német versenyző győzött Monacóban, ezzel megtörte a brit sikerszériáját, s visszavette a vezetést a vb-pontversenyben.”

Die Welt:
“A vb-győzelem esélye felemészti a barátságot.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
“Rosberg Monte-Carlo királya. A német győzött, de közte és Hamilton között beköszöntött a jégkorszak. Idegek harca a hercegségben. Rosberg legyőzte a dühös Hamiltont, és mentálisan sokat meríthet ebből a sikerből.”

Tuttosport:
“Rosbergé a dicsőség, Hamiltonnak maradt a düh. Egy biztos: a két barát között most ádáz viszály dúl.”

Corriere dello Sport:
“Rosberg Hamilton előtt, küzdelem megfeszített idegekkel. Rosberg a király, Hamilton a fúria. Monte-Carlóban Nico győzött, s átvette a vezetést az összetettben.”

Corriere della Sera:
“Monte-Carlóban is a Mercedes volt fölényben, ahogy már megszoktuk, de a két barát közötti hangulat feszültté vált. Nico Rosberg a csatát megnyerte, de a háborút még nem.”

Nagy-Britannia:

Guardian:
“Az idei szezon hátralévő része már csak Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergról szól. Egyikük világbajnok lesz, de nem a közeljövőben.”

Telegraph:
“Élesedik a viszály Hamilton és Rosberg között.”

Sun:
“Lewis Hamilton dühös volt és lemaradt, miközben legnagyobb riválisa a győzelemig száguldott.”

Spanyolország:

El País:
“Rosberg befűtött a Forma-1-nek. A német megszakította Hamilton sikersorozatát, s ismét vezet az összetettben.”

Sport:
“Rosberg vezette az újabb Mercedes-show-t.”

Marca:
“Vigyázz, Lewis! Hamilton másodikként ért célba úgy, hogy egy ideig csak az egyik szemére látott, s most dühös Rosbergre és a Mercedesre. A helyzet arra emlékeztet, amely 2007-ben a McLarennél kialakult.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik