Forma-1

Vettel már tudja, miért nem megy neki

A német versenyző megcsavarodott kasznira tippel, miközben a Red Bull ezt cáfolja. A címvédő azt mondja, nyerni megy Monacóba.

Természetesen az idény eleje óta téma, mi a helyzet Sebastian Vettellel, ugyanis míg a németek négyszeres világbajnoka folyton az autójára panaszkodik, addig az újdonsült csapattársa, Daniel Ricciardo egész jól teljesít: ha nincs a kizárása az Ausztrál Nagydíjról, valamint csapata Malajziában elkövetett hibája, akkor még ennél is előkelőbb helyen állhatna – pedig most is csak hat pont a hátránya a címvédő mögött.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíj után az a hír kapott szárnyra, hogy volt egy csavarodás Vettel kasznijában, ezért nem tudott úgy teljesíteni a versenygép, ahogyan azt a csapat szerette volna. Ezt a csapat később ugyan cáfolta, azonban Helmut Marko elárulta a Bild-Zeitungnak, hogy valóban volt gond az autóval és remélik, hogy rájöttek a problémára.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Vettel és a Red Bull közben már a következő, monacói versenyre fókuszál, amit május 25-én rendeznek:

„Monacóban nincs akkora szükség a motorerőre, mint a többi pályán. Talán egy kis eső is besegít nekünk. Ott mindig van esély a győzelemre” – mondta az SID hírügynökségnek a 26 esztendős német versenyző.

Vettel idén egy korai kieséssel kezdett Ausztráliában és a további négy futamon sem tudott nyerni. Sőt, eddig csak egyedül Malajziában állhatott fel a dobogóra, annak is a legalsó fokára. Jelenleg a negyedik a vb pontversenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik