Forma-1

Ecclestone-per: vallott a koronatanú

Gerhard Gribkowsky német bankár már 8 és fél éves börtönbüntetését tölti adócsalásért, valamint azért, mert a Forma-1 legutóbbi tulajdonosváltásakor 32,5 millió eurós kenőpénzt fogadott el Ecclestone-tól. Most egykori megbízója ellen vallott.

A Forma-1-es vesztegetési botrány egyik főszereplője Bernie Ecclestone. A másik Gerhard Gribkowsky a müncheni bíróságon keddi vallomásában elmondta, azért vesztegette meg őt Ecclestone, hogy kockázatelemzőként a valós értékénél kevesebbre becsülje a Bayern LB befektetési bank F1-es részesedését, ami lehetővé tette, hogy az Ecclestone által preferált CVC Capital Partners legyen az új tulajdonos.

A német bankár tanúvallomásában egyértelműen úgy fogalmazott, hogy a Forma-1 nagyurától kenőpénzt fogadott el, míg Ecclestone az ügy kirobbanása óta tagadja ezt a vádat, és azt állítja, Gribkowsky adóügyekkel megzsarolta őt, ezért fizetett – számol be a bild.de. A számok ismeretében kijelenthető, nem babra ment a játék…

És nem is arra megy: ha a Forma-1 kereskedelmi jogaival rendelkező milliárdos elveszti a várhatóan szeptember magasságában véget érő pert, úgy a 83 éves üzletember 10 évre kerülhet rács mögé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik