Forma-1

Hamiltoné a pole, idén immár négyedszer

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A 29 éves versenyzőnek pályafutása során ez a 35., az idei szezonban pedig a negyedik pole pozíciója.

Mögötte csapattársa, a német Nico Rosberg végzett a második, Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője pedig a harmadik helyen.

Remekül teljesített az idény elején gyengélkedő Lotusszal a francia Romain Grosjean, aki ötödik lett az időmérőn, s szintén jó teljesítményt nyújtott a Williams finn pilótája, a negyedik rajthelyet megszerző Valtteri Bottas.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az időmérő első szakaszát Pastor Maldonado (Lotus) balesete miatt félbe kellett szakítani. A venezuelai pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet, de az autója összetört, így nem tudott mért kört futni.

A harmadik rész elején a négyszeres világbajnok, címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) autója műszaki hiba miatt leállt, így a német pilóta nem tudott gyors kört teljesíteni, s a 10. helyről kénytelen rajtolni. Az időmérőt néhány percre félbeszakították, majd miután Vettel autóját elvontatták, újraindult az edzés.

A futam vasárnap 14 órakor rajtol el a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik