Forma-1

Eljött Massa ideje?

Felipe Massa (felipe massa, )
Felipe Massa (felipe massa, )

Korábbi versenymérnöke szerint Felipe Massa nagyon jó helyen van a Williamsnél.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A brazil Felipe Massa nyolc szezont húzott le a Ferrarinál, azonban az utolsó négy esztendőben egyértelműen ő volt a csapat másodikszámú versenyzője. Nem meglepő tehát, hogy a 33 esztendős versenyző új kihívások elé nézett, idén pedig már a Williams istálló sikereiért hajt. Korábbi versenymérnöke, Rob Smedley szerint jót tett neki a váltás.

„Jól ismerem már Felipe Massát, tudom róla, hogy egy kiváló versenyző. Ráadásul új csapatánál megkapja a kellő szabadságot is, ő pedig lubickol ebben a szerepben. Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, látom rajta, hogy buzog benne a tettvágy és mindezek mellé még rutin is társul. Megértette, hogy itt nem csak az autót kell vezetnie, hanem a csapatot is. Tudja, hogyan kell ezt csinálni, a legjobbaktól tanult, mint például Michael Schumacher. Most jött el az ő ideje” – mondta Medley az Autosportnak.

Massa balul sikerült szezonnyitót követően kétszer is pontszerző helyen hozta be a Williamst, Malajziában és Bahreinben is a hetedik lett. Legutóbb, Kínában csak 15.-ként zárt. Az eddig szerzett 12 pontjával a 11. a világbajnoki pontversenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik