Forma-1

Hakkinen: “Vettel kárára válik majd viselkedése”

Az egykori Formula-1-es világbajnok, Mika Hakkinen a jelenlegi vb-címvédő Sebastian Vettelt kritizálta, amiért a német pilóta figyelmen kívül hagyja a csapat utasításait.

A Red Bull német versenyzője a Kínai Nagydíjon elengedte csapattársát, Daniel Ricciardót, ám a hírek szerint ezt nem első kérésre.

Hakkinen a Formula-1 1998-as és 1999-es bajnoka szerint Vettelnek „kellemetlen meglepetés, hogy Ricciardo legyőzte”.

„Már a múlt évben meglepett Vettel viselkedése a csapatával szemben, és ez most folytatódik” – utalva a német versenyző és egykori csapattársa az ausztrál, Mark Webber közti viszonyra, és a Ricciardós esethez hasonlatos „ügyekre”.

„Ez a viselkedés előbb vagy utóbb a kárára válik majd. Vettel talán csapatot akar váltani, de most nem úgy viselkedik, ahogyan kellene.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Hakkinen elmondta a véleményét a Ferrarinál történt meglepő váltásra a vezetőségben. Stefano Domenicali helyére az ismeretlen Marco Mattiacci került.

„Stefano a barátom, de néha váltani kell. Nehéz megmondani, hogy a Ferrari jól döntött-e, de amikor a nagy vállalatok nem tudnak felmutatni jó eredményeket, akkor fejeknek kell hullania.”

Mattiaciról a következőképpen fogalmazott:

„Majd az idő eldönti, hogy jó döntés volt-e de ha nincs tapasztalatod a Forma-1-ben akkor nehéz érvényesülni a munkában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik