Forma-1

Räikkönen: Nem értem, miért kérdőjeleznek meg

Kimi Räikkönen (kimi räikkönen, )
Kimi Räikkönen (kimi räikkönen, )

A Forma-1-ben szereplő Ferrari finn pilótája már nagyon unja, hogy mindig megkérdőjelezik a motivációját.

Kimi Räikkönen visszatérését még az előző szezon végén jelentette be a Ferrari, így a téli szünet nagy része azon találgatásokkal telt, hogy vajon a 34 esztendős finn milyen párost alkot majd a maranellóiak spanyol versenyzőjével, Fernando Alonsóval.

Nos, a Ferrari nem remekel 2014-ben, az eddigi négy futamon csak egy dobogós helyet tudnak felmutatni az olaszok. Azt is az az Alonso szerezte múlt vasárnap, Kínában, aki a körülményekhez képest egész jól tartja magát a tűzpiros autóval, miközben Räikkönen egyelőre csak szenved. A finn eddig csak 11 pontot szorgoskodott össze, amivel a 12. a világbajnoki pontversenyben, eddig még egyszer sem sikerült beverekednie magát az első hatba a futamokon. Alonso közben a harmadik a vb-n, ő 41 egységet gyűjtött össze.


Kimi Räikkönen teljesítménye eddig elmarad a várttól
Fotó: Europress Fotóügynökség

Räikkönen általában angyali nyugalommal kezeli a teljesítményét firtató kérdéseket. Nagyon maximum nem válaszol rájuk. Kínában azonban a sportújságírók kihozták a sodrából, amikor a legutóbbi versenyéről faggatták:

„Nem értem, miért kérdőjelezi meg bárki is a motivációmat. Ha nem lennék elszánt, nem lennék itt. Az utóbbi versenyeinek nem sikerültek túl jól, ami egy balszerencsés dolog, de ez benne van a pakliban Így a feladat is adva van: fejlődni kell. Sokat kell még dolgoznunk. Eddig még egy olyan verseny sem volt a szezonban, amikor mindennel elégedettek lehettünk” – értékelte a megszokottnál állítólag feldúltabban kínai versenyhétvégét Kimi az angol Mirrornak.

A Ferrarinál egyébként tényleg rendesen elszúrták a szezonkezdetet, de nem tétlenkedtek túl sokat Olaszországban, ugyanis már a Kínai Nagydíj előtt lemondott a posztjáról Stefano Domenicali csapatfőnök, akinek a helyét Marco Mattiacci vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik