Forma-1

Hibáztak Schumacher kórházba szállításánál?

A német lapok arról cikkeznek, hogy Michael Schumacher balesete után a mentőhelikpoteren rossz döntéseket hoztak.

December 29-én, amikor Michael Schumacher síbalesetet szenvedett, két óra telt el a bukás, és a kórházi kezelés megkezdése között, azonban azt még ma sem lehet biztosan tudni, hogy mi is történt ez idő alatt.

A focus.de cikke szerint mulasztások történtek, hiszen a Forma-1 hétszeres világbajnoka tudatánál volt, amikor megérkezett érte a mentőhelikopter, ám rossz döntést hoztak, rosszul mérték fel a helyzetet, ezért a Moutiers kórházba szállították, majd csak később a grenoble-i létesítménybe, ahol azóta is fekszik.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A németek szerint rossz döntések születtek ebben a két órában, mert alábecsülték a helyzet súlyosságát arra alapozva, hogy Schumacher még mozgott és reagált a külvilágra, bár a tudata zavart volt.

Ugyanakkor tudjuk, hogy a baleset kapcsán nem történt bűntény, mivel a francia ügyészség kizárta a büntetőjogi felelősséget Schumacher balesetének ügyében, így a nyomozást is lezárták.

A Stern magazin pedig arról írt, hogy a Moutiersben csupán intubálták Schumachert, pedig ezt még a sípályán meg kellett volna tennie a helikopter orvosi stábjának. A Forma-1 legendája ezt követően kómába esett, így vitték inkább Grenoble-be.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere egyébként kedden elmondta, ha hazaszállítják a pilótát a kórházból, a család nem közöl már új információkat az állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik