Forma-1

„Őrültség” az amerikai F1-csapat

Juan Pablo Montoya (juan pablo montoya, )
Juan Pablo Montoya (juan pablo montoya, )

Juan Pablo Montoya szerint a száguldó cirkusz Európába való.

Mint ismert, az amerikai NASCAR-sorozatban szereplő egyik csapat alapítója, Gene Haas megkapta a jogot arra, hogy a Forma-1-ben is indítson egy istállót. A hétfői sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Haas Formula lesz majd a csapat neve, amely akár már jövőre csatlakozhat a száguldó cirkuszhoz.

A csapatvezető azt tervezi, hogy az Amerikai Egyesült Államokból irányítja majd az istállót, azonban egy korábbi forma-1-es pilóta, Juan Pablo Montoya szerint ez „őrültség” lenne. El is mondta miért:

„Semmi értelme ennek. Nem lehet rávenni az embereket, hogy Angliából mondjuk, Charlotte-ba költözzenek. Pedig az igazi forma-1-es szurkolók Európában élnek. A Forma-1-nek is vigyáznia kell, nehogy leépítse az európai helyszíneket, mert lehet máshol több pénzt kínálnak, de az igazán nagy versenyek még mindig az öreg kontinensen vannak” – mondta a 38 esztendős kolumbiai az Autosportnak. Montoya 2001-től 2006-ig szerepelt az F1-ben, mielőtt Nascarra, majd a szezonban az Indycarra váltott volna.


Juan Pablo Montoya már az Indycarban versenyez
Fotó: Europress Fotóügynökség

Gene Haas hétfőn elmondta, meg tudja érteni, ha az embereknek kétségei vannak a terveit illetően.

„Természetesen, hogy szkeptikusan fogadják, ha valaki olyasmit próbál, amit korábban senki. Az egyetlen dolog amit tehetek ebben az esetben, hogy véghezviszem, amit elterveztem. Ha valami nem működik, akkor majd változtatunk. Mindenesetre én hiszek benne, hogy rendelkezünk a megfelelő eszközökkel, hogy sikeres vállalkozásba kezdjünk” – mondta a csapatvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik